Variass-case

De klant

Variass levert elektronische en mechatronische producten en systemen op maat. Het bedrijf uit Leeuwarden is gespecialiseerd in elektronica, precisiecomponenten, plaatwerk en mechatronica. Zo verzorgt het onder andere procesontwikkeling, logistiek, productie en service voor de markten Defensie, Medisch, Water, Industrie en EMS (Electronics Manufacturing Services).

De uitdaging

afdichting voor het hart van hun waterbehandelmachines. Machines die met water, zout en elektriciteit een milieuvriendelijk, multi-inzetbaar desinfectiemiddel produceren. De uitdaging? Met een zo klein mogelijke investering, zo snel mogelijk een eenvoudig implementeerbaar eindproduct leveren.

Het inzicht

Een matrijs aanmaken was een optie, maar dat proces zou de nodige investeringen met zich meebrengen en veel tijd kosten. Bovendien zouden ontwerpaanpassingen lastig door te voeren zijn in een bestaande matrijs. Gelukkig leverde de 3D-printer van ERIKS een passend antwoord.

De oplossing

Binnen één dag was dit model klaar, waardoor Variass en Watter B.V. razendsnel een ‘eindproduct’ in handen hadden dat met eenvoudige tests kon worden beoordeeld op gedragingen en bruikbaarheid

Het resultaat

De implementatie van de eerste, 100% traceerbare en gecertificeerde afdichtingen - die bovendien voldoen aan alle optimalisatiecriteria en de FDA- en EU-richtlijnen voor de farma-industrie - is inmiddels een feit.

Semi-conductors