Spliethoff-case

De klant

Het Amsterdamse Spliethoff is een van de grootste rederijen van Nederland met ruim 100 jaar ervaring in transport over zee. Het bedrijf is marktleider in de wilde vaart. De vloot vaart wereldwijd en transporteert nagenoeg alles. Tot deze vloot behoren ook tussendekschepen die afwisselend bulklading en stukgoed vervoeren variërend van Chinese klei tot windmolens.

De uitdaging

Het schoonmaken hiervan was keer op keer een tijdrovende klus én een extra kostenpost. Ook kreeg Spliethoff te maken met claims van klanten over achtergebleven resten van voorgaande ladingen. De rederij vroeg ERIKS daarom een flexibele, lichtgewicht afdichtingsplaat te ontwikkelen.

Het inzicht

gezocht naar een optimale balans tussen gewicht, flexibiliteit en duurzaamheid. Ook transparantie was een vereiste; er moest te allen tijde zichtbaar zijn of er toch lading achter de plaat aanwezig was.

De oplossing

ijzersterke en flexibele component werd bovendien een opvallende kleur gekozen zodat ze optimaal zouden afsteken tegen de lading.

Het resultaat

de schoonmaakkosten van ruim 98.000 euro op. En de claims van klanten over gecontamineerde ladingen behoren tot het verleden. Het bewijs dat het inkopen van engineering zich op termijn terug kan verdienen.