Sabic Europe-case

De klant

SABIC is de grootste petrochemische speler in het Midden-Oosten en nummer vier in de wereld op het gebied van polyolefins. SABIC Europe heeft haar hoofdkantoor in Sittard en is Europa’s belangrijkste producent van polymeren en chemicaliën. De Europese productiefaciliteiten produceren jaarlijks bijna 9 miljoen ton petrochemicaliën.

De uitdaging

In 35 dagen tijd sleutelen er ruim 2000 monteurs aan de fabriek en vervangen ze talloze onderdelen. Onderdelen die direct voorhanden moeten zijn. SABIC zocht daarom een betrouwbare partner die voor dergelijke grote projecten de aanlevering van onderdelen kon stroomlijnen, coördineren en begeleiden. En vond deze in ERIKS.

Het inzicht

Een team dat als primaire taak zou hebben om alle processen optimaal op elkaar te laten aansluiten en zowel technisch als commercieel verantwoordelijk zou zijn voor de implementatie en uitvoering hiervan.

De oplossing

laten verlopen investeerde ERIKS veel tijd in een goede informatievoorziening. Zo hield het projectteam allereerst productlezingen voor de gebruikers van de slangen en koppelingen. Vervolgens werden de slangen op locatie gekeurd.

Het resultaat

van ERIKS verloopt de grote onderhoudsstop van de NAK4 altijd gestroomlijnd. Kostbaar tijdverlies behoort daarmee tot het verleden.

Petrochemie