Linde Gas Benelux-case

De klant

Linde Gas Benelux distribueert cryogene gassen – stikstof, zuurstof en argon – in vloeibare en cilindervorm naar klanten in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf voert deze distributie uit met tankwagens en een pijpleiding. Het transport is verdeeld over de locaties Beverwijk, Dieren en de Botlek.

De uitdaging

doppen niet goed functioneerden. Onder invloed van vocht vormden zich namelijk ijskristallen in de schroefdraad, waardoor de doppen in veel gevallen na één lossing niet meer vast- of losgedraaid konden worden. Met alle leveringsproblemen van dien. Linde Gas Benelux schakelde de hulp van ERIKS in om dit probleem op te lossen.

Het inzicht

Epramid is namelijk een hygroscopisch materiaal dat gemakkelijk aanvriest. Een overstap naar een ander materiaal was onvermijdelijk.

De oplossing

drie chauffeurs met de nieuwe doppen op pad gingen. De meningen waren na enkele testdagen onverdeeld positief en Linde Gas Benelux besloot om alle bestaande doppen te vervangen door de doppen van ERIKS.

Het resultaat

een flinke tijdswinst opleveren zijn ook alle kleinere tankwagens van Linde Gas Benelux inmiddels voorzien van ERIKS doppen. Een compacte innovatie met een groots resultaat.

Olie & Gas