e-Traction-case

De klant

e-Traction uit Apeldoorn ontwikkelt, realiseert en implementeert innovatieve, elektrische aandrijfsystemen voor commerciële voertuigen. Al enkele jaren maakt het bedrijf furore met haar wereldwijd gepatenteerde TheWheel: een zelf ontwikkelde elektromotor die in de naaf van een voertuigwiel wordt gemonteerd. Inmiddels rijden er met deze schone technologie voertuigen rond in onder andere Europa en Azië.

De uitdaging

andere aan in een tandemopstelling. Om de exacte hoogte van het koppel te kunnen meten had e-Traction een koppelmeetflens aangeschaft. De uitdaging om het geavanceerde meetapparaat met de twee motoren te verbinden bleek echter te groot. Het bedrijf riep daarom de hulp van ERIKS in.

Het inzicht

Een belangrijke wens van e-Traction was bovendien om een 1-op-1 overbrenging te creëren zodat de twee motoren zich identiek zouden gedragen. Een inzicht op basis waarvan de engineers van ERIKS aan de slag gingen.

De oplossing

Siemens vormde de basis van het ontwerp. Door deze te combineren met de geïntegreerde breekpenkoppeling en een extra montagenaaf, leverde ERIKS een slimme, custom-made maatwerkoplossing.

Het resultaat

bij e-Traction bovendien geleid tot een unieke aandrijfapplicatie. Als de testopstelling wordt gestart, geeft het door e-Traction zelf ontworpen softwarepakket weer wat er precies gebeurt en wat de testresultaten zijn. Een flinke dosis technisch vernuft dankzij een mooie samenwerking.