Diffutherm BV-case

De klant

Chemiebedrijf Diffutherm BV ontwikkelt en produceert coatings tegen roest, geluid en aanslag en daarnaast lijmen en afdichtingen voor de automotive- en bouwindustrie. Het bedrijf fabriceert volgens eigen en klantspecifieke recepten en maakt daarbij gebruik van de laatste technologieën, veiligheidseisen en (milieu-)technische normen.

De uitdaging

menselijk falen altijd aanwezig was. ERIKS werd daarom gevraagd om mee te denken over het automatiseren van de afsluiters. Een uitdagend automatiseringstraject met een strakke planning én een ingrijpende verandering: de geplande nieuwbouw van het chemiebedrijf.

Het inzicht

ERIKS. Op basis van de testresultaten besloten de engineers van ERIKS dat de perfecte oplossing alleen in nauwe samenwerking met Diffutherm gecomponeerd kon worden.

De oplossing

kleppen automatisch en hebben de productiemedewerkers van Diffutherm alle relevante procesinformatie binnen handbereik. Het complete productieproces kan nu op afstand volautomatisch worden bestuurd en bewaakt. Meten, regelen en uitlezen zijn daarmee eenvoudiger dan voorheen.

Het resultaat

temperatuur is een maatgevende factor. De verouderde handmeters zijn daarom vervangen door temperatuurmeters waardoor er productafhankelijk in plaats van mensafhankelijk geproduceerd kan worden. Met een constante, excellente kwaliteit als resultaat.