Centraal Museum Utrecht-case

De klant

Het Centraal Museum in Utrecht herbergt een waardevolle kunstcollectie bestaande uit oude en moderne kunst. Ook het Dick Bruna Huis en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het museum. Om de collectie in perfecte staat te houden is niet alleen de klimatisering belangrijk, maar ook het voortdurend optimaliseren van de staat van alle verwarmings- en koelleidingen in het pand.

De uitdaging

vocht was de bestaande isolatie rond de leidingen bovendien grotendeels doorgezakt. Een zeer ongewenste situatie, zeker in een museumomgeving. ERIKS werd gevraagd om een betrouwbaar leidingsysteem te leveren waarmee het museum weer jarenlang vooruit zou kunnen.

Het inzicht

aanvoer- en 12˚C retourtemperatuur. Dat vroeg om een slagvast en goed geïsoleerd leidingsysteem, om condensvorming te voorkomen en verlies van koelvermogen te beperken.

De oplossing

vergelijkbaar systeem als bovengronds aangelegd, alleen werd hier gekozen voor het voorgeïsoleerde Aquatherm PP-R bluepipe OT-TI leidingsysteem, voorzien van een Polyethyleen-mantelbuis met Polyurethaan-isolatiemateriaal.

Het resultaat

werden er in, rond en onder het museum kunststof leidingen met een totale lengte van circa 700 meter gemonteerd, in diameters van 63 tot 160 millimeter. Een systeem dat klaar is voor de toekomst.

Bouw & Utiliteit