ADM-case

De klant

ADM is in Nederland met zo’n 800 medewerkers een toonaangevende verwerker van oliezaden. Via een bulk terminal in de Europoort is ADM in staat om schepen te lossen die meer dan 100.000 ton aan gewassen bevatten. ADM Europoort produceert onder andere perskoek, ongeraffineerde olie en concentraten van sojaeiwitten die vooral in veevoer gebruikt worden.

De uitdaging

gecontamineerde partijen die moesten worden afgekeurd liep zelfs in de tonnen. ADM vroeg ERIKS om de problemen op locatie te onderzoeken. Een flinke uitdaging, omdat de contaminatie ook na vervanging van alle kogelkranen bleef bestaan.

Het inzicht

in de tank van de installatie staan waardoor uiteindelijk contaminatie plaatsvond en getroffen partijen moesten worden afgekeurd. ERIKS concludeerde dan ook dat alleen een aanpak waarbij de totale installatie onder de loep genomen zou worden het probleem kon oplossen.

De oplossing

de specialisten van ERIKS een vacuümbreker om te voorkomen dat het water bleef doorlopen. Daarnaast werd in de leiding in de tank een spuitmondstuk aangebracht waardoor er geen medium meer terug de kogelkraan ingezogen kon worden.

Het resultaat

en heeft het aantal afgekeurde partijen teruggebracht tot nul. Met een geschatte besparing van 500.000 euro als resultaat.

Voedingsmiddelen